logo pollebolle
E-mail:
de tekenaar
pijl naar boven naar boven
pijl terug terug

" Art gallery "

Vaak geeft het een kick om zomaar eens een tekening van een pollebolle armatuur in een gesuggereerde omgeving te maken. Soms is het gewoon noodzakelijk. Een schetsontwerp geeft, opgenomen in een omgevingstekening, meestal beter weer, hoe de opstelling van een pollebolle armatuur er in werkelijkheid uit zal zien.

Veel van deze tekeningen zullen in de art gallery worden opgenomen. Wanneer na het vervaardigen en de opstelling van het pollebolle lichtmastarmatuur nog foto's worden gemaakt, worden die weer in de foto gallery opgenomen.

Ook nu blijkt weer: " Het is wat met die pollebolle lichtbolarmaturen. Er zal er maar eentje van jezelf zijn! ".

" Landelijk "

 " Landelijk "

Zo maar een gedachtengang. De tekening is onstaan uit het niets. Het kan niet anders, vast moet er ergens anders nog zo'n heerlijk rustig woonplekje zijn. Direct is te zien, dat 'n pollebolle lichtbolarmatuur bij het begin van het pad naar het huisje bijzonder aantrekkelijk is. Dat geldt trouwens bij elk pad of het nu een kort of een lang pad is. De tekening geeft ook aan op welke wijze de verschillende pollebolle armaturen met elkaar kunnen worden gecombineerd. Het is wat met die lichtmastarmaturen.

" Een hekwerk "

" Een hekwerk "

Deze pollebol " de hekkesluiter " is komen te staan op een hekwerk in de Vogezen. Een plaatselijke smid heeft daar een uitgebreid hekwerk gemaakt en neergezet. Op het loophek zit een pollebol armatuur. De grap is dat het figuur een gesloopt stukje van het hekwerk in zijn vuist heeft en dat, ondanks dat het armatuur niet al te breed mocht worden, toch alle stijlpunten gewoon doorlopen. Het is een waardevolle uitbreiding van het hekwerk

" Een oud vissershuisje "

 " Vissershuisje "

Het bestaat echt. Een oud vissershuisje aan de haven. Op het hek van een beun, of eigenlijk er vlak boven, komt een kind met een zeilscheepje. Deze speciale uitvoering is niet schreeuwerig maar wel een beetje geraffineerd. Het pollebollekind geeft aan: " Kijk, daar ga ik later varen, met mijn eigen grote schip ". Door de speciale plaats en uitvoering moest het geheel wel even getekend worden. Direct bleek, dat het een figuur in de grootte van de middenmaat moest worden.

" De achtertuin "

" De achteruin "

Zo maar een achtertuin passend bij elk huis. Ook hier kan een pollebolle lichtbolarmatuur worden gemonteerd. Deze keer is gekozen voor een iets groter combinatiemodel. In werkelijkheid zijn de buizen wat ranker, is de lichtbol op de paal de grootste en op het zittende figuur weer wat kleiner. Het perspectief heeft hier tekenaar parten gespeeld. Of het armatuur nu voor of achter in de tuin staat, het maakt niet uit. Ook nu blijkt: " Een pollebolle paalkoparmatuur past overal ".

" Het sportpaleis "

" Het sportpaleis "

Wat een fantasie! Stel je voor, een sportpaleisje met marmer zuilenwerk met daarop " pollebolle " lichtmastarmaturen. Dat kan toch niet zou je zo denken, maar:?

Een soort gelijke voorstelling zou heel goed kunnen bij een prive zwembad. Zakelijk zijn er ook veel mogelijkheden. En zo'n opstelling hoeft helemaal niet zo kolosaal te zijn. Een enkel armatuur op een kleine sokkel geeft al gauw eenzelfde effect. Het kan van alles zijn, een ballengooier, een duikend figuur of een zelf bedachte voorstelling. Een combinatie van meerdere armaturen is ook heel goed mogelijk. Alleen, de uitvoering moet wel in roestvrij staal zijn. Het eindresultaat is dan wel heel optimaal. Om er over na te denken is al genieten.

" Vlinder "

" Vlinder "

Het pollebolle lichtmastarmatuur nr 45231202 krijgt een vlinder op zijn hand. Een overdenking en een detailontwerp is dan op zijn plaats. Na wat schets- en tekenwerk ontstaat dan voorzichtig een bloem met daarop een vlinder. Prachtig als voorbeeld, maar hoe maak je dat in plaatwerk? Allereerst maar de verschillende onderdelen in vorm knippen en slijpen. Dan voorzichtig in model buigen en in elkaar zetten ( lassen ). Omdat het plaatstaal niet te dun kan zijn, zal het eindresultaat er wel iets eenvoudiger uitzien dan het schetsontwerp aangeeft. 't Is wel leuk om het uit te proberen.

" De luifel "

" De luifel "

De luifel op de tekening is in feite niet meer dan een gedachtenschim. Maar, daar begint vaak de werkelijkheid mee. Denk daarbij maar eens aan de entree van een kantoorgebouw, een school, een bungalow of een woonhuis. Eigenlijk maakt het niet uit. En wat te denken van een carport?

In alle gevallen bepaalt zo'n luifel mede het lijnenspel van het gebouw en zorgt voor de mooiste wijze om binnen te komen.

Wanneer voor een of meer van de zuilen die de luifel dragen een " pollebolle lichtmastarmatuur " wordt genomen, dan onstaat er wel een heel bijzonder exclusief geheel. Verzinken of een poedercoating op kleur zorgt voor de afwerking. Een roestvrij stalen uitvoering is natuurlijk helemaal apart.

Ook nu blijkt weer: " Het wordt extra bijzonder met een pollebolle lichtmastarmatuur ".

" Stilletjes "

" Stilletjes "

Een zachte bries, een stromend watertje en het fluiten van de vogels. Samen op een bankje is dan genieten voor twee. Op de tekening is het niet alleen de omgeving die de rust uitstraalt. Ook het pollebolle lichtmastarmatuur heeft zo'n evenwichtige tevredenheid in zich.

Of het nu een watertje is, een vijver, een pad of een border, die geweldige uitstraling wordt met dit armatuur altijd bereikt. Geniet er maar van. Ga er eens naast zitten en wordt kortstondig een geheel met die bankzitters. Een moment voor jezelf, dat kan niemand je afnemen.

" Decor "

" Decor "

Wat een decor. Een smalle bomenrand met op de voorgrond een groep rhododendrons, een pad en een vijverrand. Zelfs de pollebol heeft belangstelling voor deze pracht. Hij hoort en past er gewoon bij. Waarschijnlijk door zijn eenvoud. ´t Is een welkom lichtpuntje in de tuin.


" Entree "

" Entree "

Een bestand gebouw en een bestaande entree. Het trappengedeelte heeft reeds een gemetseld zuiltje waarop eenvoudig een armaturencombinatie gemonteerd kan worden. Een te gieten betonplaatje zorgt voor een goede bevestiging.

Het strakke geheel vraagt om een speels pollebolle armatuur.

Twee mannetjes zijn bezig met een ketting. Ze kijken naar het bestaande regenwaterafvoersysteem aan de andere kant van de luifel. Dat bestaat ook uit een ketting.
Kunnen ze het klaren. Kunnen ze het systeem werkend krijgen. Het blijft doorlopend een terugkomende vraag. Dit fraaie " pollebolle " lichtbolarmatuur blijft je echt bezighouden.

" de tekenaar "